Laserleikkauskoneen toiminta- ja käyttöprosessi

- 2023-05-31-

XT Laser - Laserleikkauskone

Laserleikkauskoneiden käytön taito palvelee paremmin päivittäisiä tuotantotarpeita. Laserleikkauskoneiden toiminta on jaettu laitteistoon ja ohjelmistoon. Laitteisto keskittyy pääasiassa keskittymiseen. Tarkennettaessa kaikki kehon osat eivät saa tukkia laserpolkua, varo palovammoja. Ohjelmisto: On olemassa erikoistunut laserleikkauskoneohjelmisto, jota voidaan käyttää yhdessä yleisten suunnitteluohjelmistojen kanssa, kuten CAD, Photoshop jne. Joidenkin koneen osien toiminta on hyvin samankaltaista, mukaan lukien optisen polun säätö, polttovälin säätö. , ja muut laitteistotoiminnot (kiinnitä huomiota turvallisuuteen käytön aikana, varo laserin optista reittiä äläkä käytä optista polkua). Ohjelmisto-osassa asetetaan kuitenkin erilaisia ​​parametreja eri prosessoitavien materiaalien mukaan. Ilman ammattitaitoista henkilöstön koulutusta on todellakin aikaa vievää tutkia omatoimisesti, joten et ymmärrä laserkoneita, On parasta, että sinulla on hyvä käsitys siitä, kuinka toimia valmistajan kanssa. Esimerkiksi,XT Keski- ja pienitehoisia laserleikkauskoneita valmistava Laser tarjoaa asiakkaille henkilökohtaista koulutusta asennusprosessin aikana koneen hankinnan jälkeen. Alla on lyhyt luettelo laserleikkauskoneiden käyttömenetelmistä.


Laserleikkauskoneen toimintaprosessin vaiheet ovat seuraavat:

1. Noudata yleisiä leikkauskoneen turvallisuusohjeita. Noudata tarkasti laserin käynnistysohjelmaa käynnistääksesi laser.

2. Käyttäjän on saatava koulutus, hänen on tunnettava laitteen rakenne ja suorituskyky sekä hallittava asiaankuuluvat tiedot käyttöjärjestelmästä.

3. Käytä määräysten mukaisia ​​työntekijöiden suojavarusteita ja lasersäteen lähellä säädösten mukaisia ​​suojalaseja.

4. Älä käsittele materiaalia ennen kuin on selvää, voidaanko se säteilyttää tai lämmittää laserilla, jotta vältytään savun ja höyryn muodostumiselta.

5. Laitteen ollessa käytössä käyttäjät eivät saa poistua paikoistaan ​​tai antaa jonkun huolehtia niistä ilman lupaa. Jos poistuminen on todella välttämätöntä, kone tulee sammuttaa tai virtakytkin katkaista.

6. Pidä sammutin helposti ulottuvillasi; Sammuta laser tai suljin, kun et käsittele; Älä aseta paperia, kangasta tai muita syttyviä materiaaleja suojaamattomien lasersäteiden lähelle.

7. Jos käsittelyn aikana havaitaan poikkeavuuksia, kone on välittömästi sammutettava, viat on korjattava viipymättä tai raportoitava esimiehelle.

8. Pidä laser, sänky ja ympäröivä alue puhtaana, järjestyksessä ja puhtaana öljytahroista ja pinoa työkappaleet, levyt ja jätemateriaalit määräysten mukaisesti.

9. Kaasupulloja käytettäessä on tärkeää välttää hitsauslankojen vaurioitumista vuotoonnettomuuksien estämiseksi. Kaasupullojen käytön ja kuljetuksen tulee noudattaa kaasupullojen valvontamääräyksiä. Älä altista kaasupulloja suoralle auringonvalolle tai lämmönlähteiden lähelle. Avattaessa pullon venttiiliä käyttäjän on seisottava pullon suuttimen sivulla.

10. Noudata suurjänniteturvallisuusmääräyksiä huollon aikana. Noudata huoltoa koskevia määräyksiä ja menettelyjä 40 käyttötunnin tai viikon välein, 1000 käyttötunnin tai kuuden kuukauden välein.

11. Kun kone on käynnistetty, kone on käynnistettävä manuaalisesti alhaisella nopeudella X- ja Y-suunnissa tarkistaaksesi ja varmistaaksesi, onko poikkeavuuksia.

12. Kun uusi työkappaleohjelma on syötetty, se on ensin testattava ja sen toiminta tarkistettava.

13. Huomioi työskentelyn aikana työstökoneen toiminnan tarkkailu, jotta vältytään onnettomuuksilta, jotka johtuvat leikkuukoneen siirtymisestä tehokkaan liikeradan ulkopuolelle tai törmäykseen kahden koneen välillä.

14. Asetteluohjelmointi, joka on vaihe, jossa leikattava työkappale sijoitetaan arkkiin virtuaalisen sijoituksen avulla varmistaen, että sitä ei leikata irti.

15. Nosta lautaa ja lataa materiaali. Tässä vaiheessa on tärkeää sijoittaa materiaalit mahdollisimman suoriksi, muuten reunojen kohdistaminen on vaikeaa.

16. Vaihda laserpää ja muut lisävarusteet levyn paksuuden mukaan. Eri levypaksuudet vastaavat erilaisia ​​laserpäitä.

17. Reunojen haku ja parametrien säätöleikkaus.

Yllä oleva on pohjimmiltaan nykyiset laseroperaatiovaiheet. Jos olet edelleen epäselvä, on suositeltavaa ottaa suoraan yhteyttä laserleikkauskoneen valmistajaan.