Oikea kohdistusmenetelmä litteille laserleikkauskoneille

- 2023-04-12-

XTLasertasainen laserleikkauskone


Laserleikkauskoneiden etuna on, että ne korvaavat perinteiset mekaaniset veitset näkymättömillä lasersäteillä. Sillä on korkea tarkkuus, nopea leikkausnopeus, jota eivät rajoita leikkauskuviot, automaattinen ladonta, materiaalin säästäminen, litteät leikkaukset ja alhaiset käsittelykustannukset. Tasaisen laserleikkauskoneen oikea kohdistaminen parantaa vähitellen tai korvaa perinteiset metallinleikkausprosessilaitteet. Kuinka säätää laserleikkauskoneen lähtöasentoa.



Laserterän mekaanisella osalla ei ole kosketusta työkappaleeseen, eikä se naarmuta työkappaleen pintaa käytön aikana. Laserleikkausnopeus on nopea, viilto on tasainen ja sileä, eikä yleensä vaadi jälkikäsittelyä. Leikkauslämmön vaikutusalue on pieni, levyn muodonmuutos on pieni ja viilto on kapea (0,1–0,3 mm). Viilto on vapaa mekaanisesta jännityksestä ja leikkausjäljestä. Korkea koneistustarkkuus, hyvä toistettavuus ja ei materiaalin pinnan vaurioita. CNC-ohjelmointi, joka pystyy käsittelemään mitä tahansa kaaviota, pystyy leikkaamaan kokonaisia ​​arkkeja suuressa muodossa ilman muotin avaamista, taloudellista ja aikaa säästävää.

Oikea kohdistusmenetelmä litteille laserleikkauskoneille on seuraava:

Laserohjainjärjestelmä koostuu A-, B- ja C-kolmitasopeileistä ja säädettävistä tarkennuspeileistä;

Lasertuotantojärjestelmä koostuu CO2-laserista ja laservirtalähteestä.

Optinen reitti on valonohjausjärjestelmä, ja Armada-laserkone käyttää lentooptista reittiä. Täydellinen optinen reititys koostuu laserputkesta, heijastinkehyksestä (A, B, C), tarkennuspeilistä ja vastaavista säätölaitteista, jotka ovat laserleikkauskoneen ydinosia.

Valoreitin säädön laatu on suoraan yhteydessä leikkaustehoon, joten säädöt on tehtävä kärsivällisesti ja huolellisesti.

a. Heijastinkehys A

1. Valotaulun kiinnike 2. Heijastin 3. Jousen lukitusruuvi 4. Säätöruuvi 5. Säätömutteri 6. Lukitusruuvi a

7. Lukitusruuvi b 8. Säätöruuvi M1 9. Heijastava peilin lukituslevy 10. Säätöruuvi M 11. Säätöruuvi M2

12. Kiristysjousi 13. Heijastimen asennuslevy 14. Tukilevy 15. Pohja

b. Heijastinkehys B (sen asennuspohjalevy on erilainen kuin rungon A, paitsi että loput ovat samat)

1. Asenna pohjalevy (siirrettävä vasemmalle ja oikealle)

2. Lukitusruuvit

Heijastinkehys C

1. Heijastimen säätölevy 2. Heijastin 3. Lukitusruuvi 4. Säätöruuvi M1 5 Heijastimen säätölevy

6. Heijastimen kiinnityslevy 7. Säätöruuvi M 8. Lukitusruuvi 9. Säätöruuvi M2

d. Tarkentava peili

1. Tarkennuspeilin sisäsylinteri 2. Imuputki 3. Rajaruuvin rengas 4. Ilmasuuttimen siirtoholkki

5. Ilmasuutin 6. Peiliputki 7. Rajoitusruuvi 8. Säätöholkki

3. Optisen polun säätö

(1)

(1) Ensimmäisen valon säätö

Kiinnitä läpinäkyvää teippiä heijastimen A himmennettävään kohdereikään, napauta valotehoa manuaalisesti, hienosäädä heijastimen A pohja ja laserputken kiinnike niin, että valo osuu kohdereiän keskelle, ja varo, ettet peitä sitä. valo;

(2) Toisen valon säätö

Siirrä heijastin B etäasentoon, lähetä pahvipalalla valoa läheltä kauas ja ohjaa valo poikkisäteen kohteeseen. Jos etävalo on kohteen sisällä, lähipään on oltava kohteen sisällä. Säädä sitten lähipään ja etävalon pisteet johdonmukaisiksi, eli kuinka lähipää poikkeaa ja kuinka kauempi pää poikkeaa myös siten, että risti on samassa asennossa sekä lähipäässä että etäisissä valopisteissä. Tämä osoittaa, että valopolku on yhdensuuntainen Y-akselin ohjauskiskon kanssa.

(3) Kolmannen valon säätö (huom: risti jakaa valopisteen vasemmalle ja oikealle)

Siirrä heijastin C kauko-asentoon, ohjaa valo valokohteeseen ja osu maaliin kerran tulopäässä ja etäpäässä. Säädä ristin sijainti samaksi kuin ristin sijainti lähipäätypisteessä, mikä osoittaa, että palkki on yhdensuuntainen X-akselin kanssa. Tässä vaiheessa, jos optinen polku kallistuu sisään- tai ulospäin, peilikehyksen B M1, M2 ja M3 on löysättävä tai kiristettävä, kunnes ne jakautuvat tasaisesti.

(4) Neljännen valon säätö

Kiinnitä pala läpinäkyvää teippiä valon ulostuloaukkoon jättäen pyöreän jäljen valon ulostuloaukkoon. Napsauta valon ulostuloa ja poista teippi tarkkaillaksesi pienen reiän asentoa. Säädä M1, M2 ja M3 peilin rungossa C tarpeen mukaan, kunnes valopiste on pyöreä ja suora.

2Polttovälin mittausmenetelmä: Aseta pala rautaa suuttimen alle, hölkkää, kunnes valo tulee ulos, ja nosta peiliputki. Kun valo osuu kirkkaimpaan rautalevyyn, kiristä ruuvi. Tällä hetkellä mitattu etäisyys rautalevyn pinnasta suuttimeen on polttoväli (noin 4-6 mm)