XTLaserlevyyn ja putkeen integroitu laserleikkauskone
Laserleikkauksessa käytetään kohdistettua, suuritehoista lasersädettä työkappaleen säteilyttämiseen, lämmittäen materiaalin nopeasti kaasutuslämpötilaan ja haihtumalla muodostaen reikiä. Kun valonsäde liikkuu materiaaliin, muodostuu jatkuvasti kapea reikä (esim. noin 0,1 mm) materiaalin leikkaamiseksi.
Laserleikkauksen aikana hitsauspolttimen ja työkappaleen välillä ei ole kosketusta, eikä työkalu ole kulunut. Erimuotoisten osien käsittelyyn ei tarvitse vaihtaa "työkalua", vain laserin lähtöparametreja on muutettava. Laserleikkausprosessissa on alhainen melu, alhainen tärinä ja ei saasteita. Verrattuna muihin lämpöleikkausmenetelmiin laserleikkauksen yleisiä ominaisuuksia ovat nopea leikkausnopeus ja korkea laatu.
Joten mitkä ovat laserleikkauskoneiden keskipisteet? Onko eroa? Tänään,XTLaser puhuu laserleikkauskoneiden kolmesta avainsuhteesta.
Laserleikkauskoneen tarkennuspaikka ja eroanalyysi:
Laserleikkaus voidaan jakaa neljään luokkaan: laserhöyrystysleikkaus, lasersulatusleikkaus, laserhappileikkaus sekä laserviivaus ja kontrolloitu murtuma. Laserleikkaus on yksi lämpöleikkausmenetelmistä. Laserleikkauskone on tekninen vallankumous ohutlevyn käsittelyssä ja "työstökeskus" ohutlevyn käsittelyssä. Laserleikkauskoneella on suuri joustavuus, nopea leikkausnopeus, korkea tuotantotehokkuus ja lyhyt tuotteen tuotantosykli, mikä on voittanut laajat markkinat asiakkaille.
Laserleikkauskoneen tarkennusasento on työkappaleen pinnalla.
Tämä on yleisin tarkennusasento, joka tunnetaan myös nimellä 0-polttoväli, jota käytetään yleisesti SPC/SPH/SS41- ja muiden työkappaleiden leikkaamiseen. Pidä laserleikkauskoneen fokus lähellä työkappaleen pintaa käyttäessäsi. Tässä polttopisteessä työkappaleen ylä- ja alapinnan pienistä sileyseroista johtuen polttopisteen lähellä olevan puolen leikkauspinta on tasaisempi, kun taas päinvastoin kauempana olevan puolen leikkauspinta keskipiste on karkeampi. Käytännössä se määräytyy usein ylä- ja alapinnan erilaisten prosessivaatimusten perusteella.
Laserleikkauskoneen tarkennusasento on työkappaleen sisällä.
Tarkennuskohtaa työkappaleen sisällä kutsutaan positiiviseksi polttoväliksi. Sahattaessa materiaaleja, kuten ruostumatonta terästä tai alumiiniteräslevyjä, käytetään yleensä fokusointimenetelmää työkappaleen sisällä olevaan leikkausfokusointiin. Suurin haittapuoli on, että leikkausalue on suhteellisen suuri, ja tämä tila vaatii usein voimakkaamman leikkausilmavirran, riittävän lämpötilan sekä pidemmän leikkaus- ja rei'itysajan. Siksi sitä käytetään vain kovien materiaalien, kuten ruostumattoman teräksen tai alumiinin, leikkaamiseen.
3. Laserleikkauskoneen tarkennusasento on työkappaleessa.
Tarkennusasentoa työkappaleessa kutsutaan negatiiviseksi polttoväliksi, koska leikkauspiste ei sijaitse työkappaleen pinnalla eikä työkappaleen sisällä, vaan leikkausmateriaalin yläpuolella. Kun tarkennus on työkappaleessa, se johtuu siitä, että levyn paksuus on suhteellisen korkea. Jos tarkennusta ei ole sijoitettu tällä tavalla, suuttimen tuottama happi voi olla riittämätön, mikä johtaa leikkauslämpötilan laskuun ja materiaalin leikkaamiseen. Merkittävä haittapuoli on kuitenkin se, että leikkauspinta on karkea eikä sovellu tarkkuusleikkaukseen.
Yllä oleva on laserleikkauskoneen tarkennuspaikka ja eroanalyysi. Laserleikkauskoneen käyttöprosessin aikana voidaan valita erilaisia tarkennustiloja eri työkappaleiden käsittelytarpeiden mukaan, mikä voi hyödyntää täysin laserleikkauskoneen suorituskykyedut ja varmistaa leikkausvaikutuksen. Laser on materiaaliviritteen käyttöä valon tuottamiseksi, jolla on voimakas lämpötila. Joutuessaan kosketuksiin materiaalien kanssa se voi nopeasti sulaa materiaalin pinnalle, muodostaa reikiä ja leikata kohdistuspisteiden liikkeen mukaan. Siksi tässä leikkausmenetelmässä on pienempiä rakoja perinteisiin leikkausmenetelmiin verrattuna ja se voi säästää suurimman osan materiaalista. Leikkausvaikutuksen määritelmän ja analyysin perusteella laserilla leikattu materiaali kuitenkin analysoidaan, sen leikkausvaikutus on tyydyttävä ja tarkkuus korkea, mikä perii laserin edut, eikä sitä voida verrata tavallisiin leikkausmenetelmiin.