XT Laser-laserleikkauskone
Laserleikkauskonetta käytetään nyt yhä laajemmin. Laserleikkauskoneella voidaan leikata eripaksuisia metallilevyjä ja laserleikkauskoneella myös galvanoituja levyjä. Galvanoitu levy on yleinen valmistuksessa käytetty materiaali. Galvanoitu teräslevy on päällystetty metallisinkkikerroksella teräslevyn pinnalla estämään teräslevyn pinnan korroosiota ja pidentämään sen käyttöikää. Sitä käytetään pääasiassa kodinkoneiden kuoriin, savupiippuihin, keittiövälineisiin jne. Sopiiko tämä materiaali laserleikkauskoneisiin?
Yleensä galvanoidulle levylle laserleikkauskone voi leikata helposti, ja useimpia orgaanisia ja epäorgaanisia materiaaleja voidaan käyttää. Kaikenlaisia teollisissa valmistusjärjestelmissä yleisesti käytettyjä metallimateriaaleja voidaan leikata niiden kovuudesta riippumatta. Kuparin, alumiinin ja niiden seoslevyjen kanssa ei ole ongelmia.
Mikä on paras tapa leikata galvanoitua levyä? Tietenkin laserleikkauskonetta käytetään galvanoidun levyn leikkaamiseen.
Laserleikkauskoneen käsittelymenetelmiä ovat kylmäkäsittely ja kuumakäsittely. Pääasiassa on sahaus, lankaleikkaus, vesileikkaus, leikkaus, lävistys, poraus ja muut menetelmät.
Metallinkäsittelystä laserleikkauslaitteilla on tullut yritysten tärkein käsittelykeino. Suuritiheyksisellä lasersädekäsittelyllä materiaali voidaan nopeasti sulattaa, höyrystyä ja abloida tai saavuttaa syttymispisteen tietyllä hetkellä, ja materiaali voidaan puhdistaa koaksiaalisesti nopealla ilmavirralla ja säteellä, jotta se voidaan leikata. työkappale. Galvanoitu teräslevy on päällystetty metallisinkkikerroksella estämään teräslevyn pinnan korroosiota ja pidentämään sen käyttöikää. Sitä käytetään pääasiassa kodinkoneiden kuorissa, siviilipiipuissa, keittiökoneissa jne. Yleensä galvanoiduissa levyissä laserleikkauslaitteet voidaan helposti leikata, ja useimpia orgaanisia ja epäorgaanisia materiaaleja voidaan käyttää. Kaikenlaiset teollisissa valmistusjärjestelmissä yleisesti käytetyt metallimateriaalit voivat leikata kupari-, alumiini- ja muiden materiaalien seoslevyjä niiden kovuudesta riippumatta. Galvanoidun levyn käsittelyn aikana on tarpeen lisätä apukaasua. Apukaasun puhtaus ja paine vaikuttavat suoraan leikkausosan laatuun. Leikkaukseen käytetyn hapen puhtauden tulee olla yli 99,6 %. Mitä suurempi karheus ja laatu, sitä korkeammat leikkauskustannukset. Kun leikkaamiseen käytetään laserleikkauslaitteita, typen puhtauden tulee olla yli 99,5 %. Typen puhtautta parantamalla voidaan varmistaa, että raon väri ei muutu galvanoidun levyn leikkaamisen aikana. Laserleikkauslaitteilla on enemmän etuja leikkauksessa.
Kuten me kaikki tiedämme, galvanoidun teräslevyn periaate ja tehtävä on suojata sisällä olevaa hiiliterästä pintasinkityksen avulla. Se on eräänlainen ohut levy, jota ei ole helppo ruostua pitkään aikaan. Vaikka tällainen teräslevy on hieman kalliimpi kuin tavallinen hiiliteräslevy, se on silti kustannustehokas koko tuotteen kustannusten kannalta, koska siihen ei tarvitse ruiskuttaa ruostetta ja muita myöhempiä prosesseja.
Mutta laserkäsittelyn jälkeen tilanne on toinen. Apukaasun näkökulmasta galvanoidulle levylle on yleensä kolmenlaisia leikkausprosesseja, nimittäin ilmaleikkaus, happileikkaus ja typpileikkaus.
Kaasuleikkaus: etuna on, että käsittelykustannukset ovat erittäin alhaiset. Sinun tarvitsee vain ottaa huomioon itse laserin ja ilmakompressorin tehokustannukset. Ei ole tarvetta tuottaa korkeita apukaasukustannuksia, ja arkin leikkaustehokkuus voi vastata typpileikkausta. Se on taloudellinen leikkausmenetelmä. Ja tehokkaat leikkausmenetelmät. Mutta sen haitat ovat ilmeisiä myös leikkauspinnalla. Ensinnäkin osa ilmaleikkauksen pohjapinnasta tuottaa purseita, ja laserkäsittelyn jälkeen tuotteille on suoritettava toissijainen prosessointi, kuten purseenpoisto, mikä ei edistä tuotteen koko tuotantosykliä. Toiseksi kaasuleikkausosa on helppo muuttaa mustaksi, mikä vaikuttaa tuotteen laatuun. Siksi laserkäsittelyn edut ilman myöhempää käsittelyä eivät voi näkyä. Siksi monet yritykset eivät ole valmiita valitsemaan kaasuleikkausmenetelmää galvanoidun teräslevyn käsittelyssä.
Happileikkaus: Tämä on perinteisin ja tavallisin leikkausmenetelmä. Etuna on se, että kaasun hinta on alhainen. Hiiliteräslevyn käsittelyssä apukaasua ei tarvitse vaihtaa usein, mikä on kätevää tehtaan hallinnassa. Happileikkauksen jälkeen leikkauspinnalle jää kuitenkin kerros oksidikalvoa. Jos tämä tuote hitsataan suoraan oksidikalvolla, oksidikuori irtoaa luonnollisesti pitkän ajan kuluttua. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi galvanoidun levyn hitsaus on altis väärälle hitsaukselle.
Typpileikkaus: typpeä käytetään nopeaan koneistukseen. Koska typen rooli on erilainen kuin palamiseen käytetyn hapen, sillä on suojaava rooli, joten leikkausosa ei tuota kalkkia. Monet yritykset pitävät tätä etua tärkeänä, joten typpeä käytetään usein galvanoidun teräslevyn leikkaamiseen. Mutta typpileikkauksen haittapuoli on tässä: koska leikkausosassa ei ole suojaa, tuote ruostuu helposti. Tuotteen ruostumisen estämiseksi meidän on ruiskutettava se uudelleen. Siksi on sääli, että kalliimpaan hintaan ostettu galvanoitu levy ei osoita sen galvanoidun pinnoitteen ominaisuuksia.